Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však navštívit "Nastavení souborů cookie" a poskytnout kontrolovaný souhlas.
Nastavení Cookie
Cookies necessary for the correct operation of the site are always enabled.
Other cookies are configurable.
Nezbytné
Naprosto nezbytné pro správné fungování webových stránek. Tyto soubory cookie zajišťují základní funkce a bezpečnostní prvky webových stránek, a to anonymně.
Funkční
Disabled
Pomáhají provádět určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětné vazby a další funkce třetích stran.
Výkonnostní a analytické
Disabled
Výkonnostní soubory cookie se používají k pochopení a analýze klíčových výkonnostních ukazatelů webových stránek, které pomáhají poskytovat návštěvníkům lepší uživatelský zážitek.

Analytické soubory cookie se používají k pochopení interakce návštěvníků s webovými stránkami. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře odskočení, zdroji návštěvnosti atd.
Reklama a ostatní
Disabled
Používají se k poskytování relevantních reklam a marketingových kampaní návštěvníkům. Tyto soubory cookie sledují návštěvníky napříč webovými stránkami a shromažďují informace pro poskytování reklam na míru.

Ostatní nekategorizované soubory cookie jsou ty, které se analyzují a zatím nebyly zařazeny do žádné kategorie.
17.10. – 20.10. 2024 / VISUIN Workshop / AS FSV ČVUT
Budoucnost nakupování
a vize interiéru prodejen Penny
Začalo to exkurzí..
Jak představit 24 studentům problematiku provozu prodejen? Nejlépe naživo! Proto jsme vzali autobus, studenty, vedení provozu Penny a stavební tým a vyrazili se podívat na tři různé prodejny, které se liší provozem i stářím. Jedna z těchto prodejen ale vynikala – byla postavená ze dřeva!

Tyto dřevěné konstrukce byly vyrobeny nedaleko, ve Stora Enso. Proto jsme si udělali výlet i tam!
Co s tím vším? Syntéza!
Po tolika analýzách je potřeba si vše sednout a vstřebat. K tomu jsme připravili čtyřdenní workshop. Rozdělit do skupinek, „osolit“ fotkami, poznámkami a dojmy (zpracované v Miró). Přidali jsme "koření" v podobě názorů "generace Z". „Podusili“ to architektonickým vzděláním, aby výsledek odpovídal standardům „kuchyně“.

Postupně jsme přisypávali další ingredience – know-how Visuin: jak prezentovat. Jak rychle přecházet z analýzy do syntézy, ze syntézy ke konceptu, z konceptu k designu. A to vše průběžně převádět do prezentací.

Průběžně prezentovat?
Ano! Nejhorší je, když se svým projektem poprvé vystoupíte před publikem, aniž byste si to sami předem vyzkoušeli. Proto jsme trénovali a trénovali. Jak prezentovat, co vyhodit, co naopak zvýraznit a co dodat?
7 týmů, 7 různých přístupů v myšlení, ale přece jen podobná řešení a stejné postřehy.
Nakonec den D.
Na prezentace přijel i jeden z nejvyšších manažerů z Německa. Co mladí vymysleli? Co je pálí a co naopak neřeší? Prezentace si všichni užili. Přístup „Problém – Výsledek – Benefity – Vlastnosti“ fungoval perfektně. I nováčci, kteří se na našich 7 intenzivních „jídel“ (projektů) podívali, dokázali vše během dvou hodin strávit.

Co bude dál? To snad zjistíme v další etapě v roce 2025!

Děkujeme za spolupráci
V první řadě Penny za odvahu pustit se do takového projektu.

V druhé řadě Yuar za důvěru, že nám umožnili se na projektu podílet.

FSV A+S za odvahu zapojit své studenty a pod tlakem čtyř dní něco vytvořit.

Stora Enso za srdečný přístup, jako má dřevo samo!
Report z dalších workshopů